top of page

Logos Coronavirus


Mε το #μένουμε_σπίτι να αποτελεί το νέο status παγκοσμίως, εκθέσεις και συνέδρια ακυρώνονται παντού, ολόκληρες χώρες μπαίνουν σε καραντίνα, πατάμε ένα ιδεατό πλήκτρο που γράφει pause και παγώνουν μέχρι νεοτέρας σχεδόν τα πάντα που δεν σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, της τροφοδοσίας και του εθελοντισμού.

Και ενώ ο πλανήτης δίνει την αίσθηση ότι επιβραδύνει, στον αντίποδα η δημιουργικότητα βρίσκει τρύπες και με ζωντάνια και φαντασία αποκρίνεται στην ζοφερή πραγματικότητα με ισχυρά μηνύματα ελπίδας, ενότητας και forward-thinking θα έλεγα. Για ένα από αυτά υπεύθυνος είναι Ο Jure Tovrljan, ο οποίος μας στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς από την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, λέγοντάς μας πως αποφάσισε να πειράξει τα λογότυπα μεγάλων εταιρειών απλά...


...για να μας δώσει μια ιδέα για το πώς πρέπει να μοιάζουν τα λογότυπα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές

Επανασχέδιασε τα λογότυπα ώστε να χρησιμεύουν ως υπενθύμιση στον κόσμο, σαν φύλακες άγγελοι, ότι πρέπει να κρατούν απόσταση και να μένουν ασφαλείς στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση για το κάθε ένα. Άλλωστε αυτή είναι και η δυναμική και το νόημα του λογότυπου. Και όπως γράφει ο Tovrljan στον λογαριασμό του στο Behance: Hang in there, guys. Stay home.











93 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page